Castigatorii premiilor Lumiere 2012




Pelicula "The Artist" s-a impus la categoria "cel mai bun film al anului" în fata lungmetrajelor "L'apollonide (Souvenirs de la maison close)", de Bertrand Bonello, "Afaceri de stat/ L'exercice de l'Etat", de Pierre Schoeller, "Le Havre", de Aki Kaurismaki, si "Intouchables", de Eric Toledano si Olivier Nakache, informeaza hollywoodrepoter.com.

Berenice Bejo a fost desemnata "cea mai buna actrita" pentru rolul principal din "The Artist", un tribut turnat în alb negru adus filmelor mute din epoca de glorie a Hollywoodului.

Omar Sy s-a impus la categoria "cel mai bun actor" pentru rolul din comedia "Intouchable", un rasunator succes de casa în Franta, în 2011.




Premiul pentru cel mai bun scenariu a revenit cineastului Robert Guediguian, autorul scenariului filmului "Les neiges du Kilimandjaro".

Alice Barnole, Adele Haenel ?i Celine Sallette au împ?r?it premiul decernat la categoria "cea mai bun? actri?? debutant?" pentru rolurile lor de prostituate din filmul "L'apollonide (Souvenirs de la maison close)", regizat de Bertrand Bonello. Denis Menochet a fost desemnat "cel mai bun actor debutant" pentru rolul din pelicula "Les Adoptes", regizat? de Melanie Laurent.

Lungmetrajul canadian "Incendii/ Incendies" a fost desemnat cel mai bun film francofon realizat în afara grani?elor Fran?ei.

articolul integral pe Mediafax

Comments

Cele mai bune filme seriale

New Wansait+

Popular Posts

wansait.com

Arta plus Cultura

Biografii alese