Box Office România: ianuarie 2024 - Topul filmelor românești în cinematografe

 Peste noapte (în mai puțin de doi ani), o întreagă industrie a filmului popular românesc a apărut din senin. Piatra de hotar a fost Team building, care, cu încasări record și cu ecouri nu tocmai proaste, a dovedit că se poate. A urmat un mic tsunami de comedii mai mult sau mai puțin inspirate.

Ianuarie 2024 - filme românești în cinematografe

1. Miami Bici 2


Ion Bilă și Ilie Piciu călătoresc de la Miami la Los Angeles în căutarea visului american adaptat la cel românesc, în stilul "dolari multi pe muncă puțină".  Ei ajung în situația de a face diferite infracțiuni într-un anturaj de “băieți răi” de care apoi încearcă să se descotorosească. Cu Matei Dima, Codin Maticiuc, Danny Trejo
încasări: $3,258,346

2. Tati Part Time


Cu: Alex Bogdan, Eva Maruta / Gen: Comedie

Sinopsis: Iustin este avocat, însă cariera lui de vis, pentru care a făcut aproape orice compromis, este pus în pericol odată cu apariția Mayei, fina lui de 8 ani, de care afla intempestiv că trebuie să aibă grijă, deși nu se pricepe deloc la copii. Viața lui Iustin este dată peste cap, însă nici Maya nu este încântată de noul ei "tati part-time". Va face față Iustin acestui nou tip de parentig gentil, cu care este obișnuită copila și de care el nu are idee?
încasări: $2,276,387

3. Klaus & Barroso 
comedie cu Cosmin Micutzu Nedelcu, Adrian Nicolae, Șerban Pavlu
Un barman combinator trebuie să achite urgent o datorie. Își convinge fratele, un bodyguard iute la mânie, să organizeze împreună o petrecere a burlacilor, fără știrea patronilor clubului în care lucrează. Dar minciunile ies repede la iveală și în club se dezlănțuie haosul. Pot două iubiri imposibile și un strop de onestitate să îi salveze?

încasări: $743,388

4 Nuntă pe bani
comedie
continuarea filmului Mirciulică
Mircea urăște nunțile. Și toată lumea află asta atunci când după participarea la încă o nuntă din obligație, face o postare controversată pe Facebook care devine virală. Însă când trebuie să restituie o sumă uriașă de bani din cauza unor decizii greșite, singura soluție pentru el rămâne propria nuntă.
Filmul a avut doar câteva proiecții în cinematografe, fiind retras apoi pentru a fi distribuit pe Netflix.
încasări (cumulativ): $1,997,639

5. BORDEA: Teoria conspirației
Conform Google, Cătălin Bordea este cel mai popular stand-up comedian din Romania, mai ales în ultima perioadă. Bordea a ales să deconspire evenimentele pe care le-a trăit recent într-un material special, lansat în premieră în cinematografe.
încasări: $306,586

6. Superpietonii Zurli
comedie pentru copii

Fetița Zurli, Lulu, Mulțumesc, Vrăjimaturica, Truli, și Tanti Prezentatoarea, adică Gașca Zurli, sunt chemați de către președintele țării să salveze situația atunci când vrăjitoarea Tura Vura concepe un plan malefic pentru a destabiliza ordinea și a aduce haosul în oraș, răpind-o pe zebra Tony, cea care ține sub control circulația rutieră.Gașca pornește în căutarea prietenului lor, Tony, aventurându-se într-o serie de peripeții și acțiuni amuzante care le testează limitele și îi fac să se autodepășească, obținând titlul de superpietoni. Va reuși gașca colorată și plină de viață să dejoace planurile vrăjitoarei Tura Vura? Va reuși zebra Tony să se reunească cu prietenii ei și să restaureze ordinea? Vom afla urmărind acest film educațional, amuzant și plin de aventură pentru copii și părinți deopotrivă. 
Cu: Mirela Retegan, Vero Caliman, Razvan Marina, Lulu Varodi, Andreea Ghita, Eduard Zanoaga, Edith Elekes, Larisa Mihaes, Cezar Alexa, Teodora Enache, Roua si Mihai Morar, Luiza si Ioana Chereji, Alma si Amalia Enache, Smaranda si Codin Maticiuc
încasări: $301,011

7. Complotul Bonelor
comedie
cu: Anamaria Prodan, Cristi Iacob, Madalina Dobre, Ioana Petric

Virgil este un afacerist român de succes. În plan sentimental însă, lucrurile nu stau așa cum te-ai putea aștepta. În urma a trei căsătorii, s-a pricopsit cu nouă copii pe care îi crește cu ajutorul a trei bone. Astăzi, îl găsim din nou îndrăgostit și pregătit să le prezinte copiilor noua mamă, pe Valentina. Doar că, surpriză, copiii au o altă propunere: vor să-l însoare cu una dintre bone. În primă instanță!
încasări: $152,171

8. Visul
Inspirat din fapte reale, filmul regizat de Cătălin Saizescu după un scenariu semnat de Gabriel Gheorghe, este o comedie în care visul unui actor de provincie pare să se năruie, în timp ce visurile celor din jur sau ale deținuților cu care ajunge să pună în scenă un spectacol de teatru par să se apropie mai mult de îndeplinire. Alex e un artist ocolit de succes, înlănțuit într-o relație amoroasă căzută în ruină. Trimis la un penitenciar de maximă siguranță să regizeze o piesă de teatru, alege o scenă din „Visul unei nopți de vară”, a marelui Shakespeare. În fața eforturilor hoților semianalfabeti de a-și depăși limitele, Alex realizează că este prizonier în propria viață. La rândul lor, deținuții fac totul pentru a fi selectionati în cadrul Festivalului de teatru de penitenciar, știind că fiecare scenă are o trapă prin care ar putea evada.
Cu: Vlad Logigan, Georgiana Saizescu, Serghei Mizil
încasări: $147,723

9. De ce ma cheama Nora, cand cerul meu e senin
documentar
cu: Nora Iuga
La 92 de ani, Nora Iuga este un personaj unic: poetă, romancieră și traducătoare, suflet tânăr și avangardist, cu spirit ludic, carismă și autoironie. Povestea scriitoarei ale cărei cărţi au fost interzise de comunişti pentru "erotism morbid", povestea unei femei care trăiește poezia.Un documentar-portret care ne invită să descoperim natura acestui erotism, felul în care încă îi influenţează Norei scrisul şi perspectiva asupra vieţii… dar şi să aflăm secretul tinereţii fără bătrâneţe!
încasări: $30,644

10. Avram Iancu Împotriva imperiului
Revolutia din 1848 trezeste natiunile europene. În Transilvania, românii se strâng în jurul lui Avram Iancu, avocat de 24 de ani care devine liderul militar care conduce rezistenta armata.
încasări: $14,614

Alături de documentarul De ce ma cheama Nora, cand cerul meu e senin, filmul Familiar (r. Călin Peter Netzer), care a rulat destul de puțin în ianuarie, au fost producțiile preferate de critică.

Comments

Cele mai bune filme seriale

New Wansait+

Popular Posts

wansait.com

Arta plus Cultura

Biografii alese